Любителям сирів з блакитною пліснявою присвячується!

Цей рецепт порадує вас своєю теплотою, яка буде зовсім не зайвою в осінню холодну погоду. Родзиночкою страви я обрала німецький сир з двома видами плісняви — Bavaria blu. Зазвичай саме з нього рекомендують знайомитися з пліснявими сирами. 

І так, готуємо качку під соусом з ніжною Bavaria blu. Результат ви бачите на фото, а от процес опишу детальніше.

ІНГРЕДІЄНТИ

на 6 персон

  • філе качиної грудки …………………………………………………………………………… 4 шт
  • оливкова олія ……………………………………………………………………………………… 40 г
  • густий соус бальзамік ………………………………………………………………………… 40 г
  • сир баварія блю ……………………………………………………………………………..……… 1 упаковка
  • вершкове масло ……………………………………………………………………………..…… 20 г
  • розмарин ……………………………………………………………………………………………… 2 гілочки
  • часник ………………………………………………………………………………………………..… пару зубчиків
  • гуакамоле …………………………………………………………………………………………..… 100 г
  • сіль, перець ……………………………………………………………………….………………… за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

55 хвилин

 

  1. Заздалегідь треба приготувати гуакомоле за стандартним рецептом, без додавання червоного перцю.

  2. Взяти 6 качиних грудок — друзів у мене багато 🙂 Обсмажити їх приблизно 3-4 секунди з кожного боку на сковорідці-гриль у вершковому маслі, щоб вийшла гарна скоринка.

  3. Потім скласти в форму для запікання так, щоб вони щільно прилягали одна до одної. Посолити, поперчити, зверху покласти дві гілочки розмарину для аромату, і посипати дрібно нарізаним зубчиком часнику.

  4. У склянці змішати 60 гр. води, 40 гр. оливкової олії, 40 гр. густого соусу бальзамік і залити цією сумішшю качку.

  5. Прогріти духовку заздалегідь до 200 градусів, і запікати усе 20-25 хвилин.

  6. Готові грудки дістати щипцями, викласти на тарілку і нарізати на шматочки.

  7. Качині грудки полити соусом, який залишився після випікання качки і поруч покласти гуакомоле.

  8. Готову страву обов’язково прикрасити шматочками Bavaria blu, яка додає вершкової ніжності нашій страві.

ПОРАДА: При бажанні можна доповнити обід келихом червоного португальського вина.

Гарного вам осіннього настрою!

В рецепті використовували:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *