Як ви гадаєте, без чого неможливе справжнє італійське застілля? Правильно!
Без смачної їжі, і краще у великій кількості 🙂
Пропонуємо 5 ідей страв типової італійської кухні від Оксани Чернової та запрошуємо вас смакувати разом з нами!

У меню: сирна тарілка з традиційним для Італії поєднанням сирів, мафін та десерти, і, звичайно ж, фокача.

Літо — чудова пора для зустрічей, дружніх розмов під шурхіт вітерця. Але кожного разу постає питання: чим пригощати гостей, чим дивувати домашніх? Наша сирна експертка Оксана Чернова запропонувала п’ять чудових страв, які перетворять банальний обід у чудовий італійський бранч. Тут є і сир, і хліб, і навіть десерти. А на додаток — чудовий домашній лимонад.

СИРНА ТАРІЛКА

Грана Падано, Горгонцола, Буррата, підкопчена Качота, Пекоріно, салямі, прошуто, оливки та овочі

У цій тарілці будуть не тільки сири, адже на свіжому повітрі на поганий апетит ніхто зазвичай не скаржиться. Оберіть велику тарілку, розкладіть на неї всі складові та обов’язково додайте овочі та соуси. Італійці обожнюють поєднання оливкової олії та бальзаміко, але тут ви можете трошки відійти від традицій та обрати свої улюблені соуси. Прошуто можна замінити сиров’яленим баликом.

ПИРІГ З ШПИНАТОМ І СОУСОМ З ГОРГОНЗОЛИ

Шпинат, швидке дріжджове тісто, Горгонзола

Цей трохи незвичайний пиріг стане відкриттям, адже поєднання розплавленої Буратта зі шпинатом сподобається всім. Тісто тут також цікаве — з нього зазвичай роблять невеличкі мафіни. Приготувати цей пиріг зможуть навіть діти, тож не заперечуйте, коли вони пропонують свою допомогу. Мінімум інгредієнтів та чудовий результат — так можна сказати про цей величенький мафін.

ФОКАЧА З ПОМІДОРАМИ ЧЕРІ ТА СИРОМ

Хлібне тісто, помідори чері, оливкова олія, часник, розмарин

Фокача — це традиційний італійський хліб, який був відомий задовго до появи символу Італії — піци. Зробити такий тонкий та надзвичайно ароматний хліб не складно, але доведеться розпочати підготовку до випікання заздалегідь. Набір інгредієнтів для фокачі можна придбати у будь-якому магазині, отже залишається лише прочитати рецепт та спекти її.

ДЕСЕРТ З МАСКАРПОНЕ ТА ПЕЧИВОМ

Маскарпоне, шоколадне печиво, сезонні ягоди, абрикосовий джем

Такий десерт прикрасить собою будь-який стіл. Робити його Оксана Чернова рекомендує напередодні того дня, коли ви заплануєте бранч. Всі інгредієнти використовуються одразу, адже їм не потрібна термообробка, збивання тощо. Для десерту краще обрати невеличкий порційний посуд, а прикрасити його можна листками м’яти.

РІКОТА З КЛЕНОВИМ СИРОПОМ

Цей десерт дуже простий, але натомість вирізняється своїм смаком. Італійську Рікоту потрібно викласти на сервірувальну сланцеву дошку або тарілку, полити кленовим сиропом та декорувати свіжими ягодами малини, чорниці тощо.

ДОМАШНІЙ ЛИМОНАД

Не полінуйтесь приготувати простенький, але дуже смачний домашній лимонад. Для цього візміть улюблені цитрусові, м’яту, тростинний цукор та газовану мінеральну воду. І все! Свіжий напій стане чудовим доповненням до будь-якої страви. А якщо ви додасте якийсь секртний інгридієнт, ваш лимонад буде особливим.

ПОРАДА: готуйте лимонад напередодні, щоб він настоявся та добре охолов за ніч. Також не забувайте про лід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *