Коли ранок стає холоднішим, з’являється бажання наповнити свій дім ароматом хліба та зігрітися не тільки смачненьким, а ще й душею…

Потрапило мені під руку відерце Філадельфії, ось так і з’явився хліб крем-чіз (так його я назвала, хоч і схоже це більше на пиріжки).

Інгредієнти для опари:

  • 100 г теплого молока;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;
  • 1 ст.л цукру.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 10 г солі;
  • 2 яйця;
  • 4 ст.л теплого молока (приблизно 50 г);
  • 100 г розтопленого масла.

Для начинки:

Приготування:

  1. Готуємо опару: змішуємо молоко, сухі дріжджі і цукор. Залишаємо на 30 хвилин.
  2. Поки підходить опара, змішуємо разом всі інгредієнти для тіста: борошно, яйця, тепле молоко, розтоплене масло і сіль.
  3. Додаємо опару до тіста та добре його вимішуємо. Можливо знадобиться ще трішки борошна, щоб тісто не липло до рук.
  4. Розділяємо тісто на 2 рівні частини та ще раз вимішуємо кожну окремо. Процес формування пиріжків дивіться у відео.
  5. Ставимо деко з нашим хлібом в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
  6. Подаємо до столу і насолоджуємось:)P.S. від себе рекомендую хліб зверху змастити молоком і посипати сіллю. Ммм, смакотааа
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *