Десерт із Максарпоне вважається італійською класикою, але він давно вийшов за межі цієї країни. Вершковий сир Маскарпоне знайомий усім поціновувачам італійських сирів. Його традиційно використовують саме у десертах, наприклад, у Тірамісу.
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже простий десерт, чий смак буде незабутнім!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 4 персони
Для приготування десерту потрібні три базові складники:

ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин
-
Для початку визначимося з кількістю персон: потрібно буде обрати порційні склянки більшої чи меншої ємності.
-
Шоколадне печиво потрібно поламати на шматочки – це можна зробити руками, скалкою чи блендером.
-
Маскарпоне необхідно збити блендером, щоб його консистенція стала більш щільною та наповнилась киснем.
-
На дно склянок викладаємо порівну печива. Потім по кілька ложок сиру Маскарпоне.
-
Наступний шар – ягоди: чорниця чи малина. Якщо ви робите 4 порції, додайте у дві малину, а в інші дві – чорниці.
-
Далі накриваємо ягоди товстим шаром Маскарпоне, але залишимо трошки місця для прикрашання.
-
Десерт відправимо у холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
-
Перед подачею зверху десерту можна додати абрикосовий джем, мед та кілька листочків свіжої м’яти.
ПОРАДА: цей рецепт – базовий, але його складові можна змінювати за смаком. Наприклад, можна обрати печиво «топлене молоко» – і смак буде трохи іншим.
Такий десерт створює особливу атмосферу: під час романтичного сніданку або ж кави з друзями. Ви зможете обмінюватися спогадами про солодке дитинство, обговорювати свої смаки та поринати у задоволення, що продовжуватиметься з кожною ложкою.
В рецепті використовували:
-
Сир Маскарпоне 80%, ТМ Занетті, 250г152.58 грн