рецепт

Десерт із сиру Маскарпоне, печива та сезонних ягід

Десерт
Десерт із Максарпоне вважається італійською класикою, але він давно вийшов за межі цієї країни. Вершковий сир знайомий усім поціновувачам італійських сирів. Його традиційно використовують саме у десертах, наприклад, у Тірамісу.
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже простий десерт, чий смак буде незабутнім!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування десерту потрібні три базові складники:
ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин | на 4 персони
1
Для початку визначимося з кількістю персон: потрібно буде обрати порційні склянки більшої чи меншої ємності.
2
Шоколадне печиво потрібно поламати на шматочки – це можна зробити руками, скалкою чи блендером.
3
Маскарпоне необхідно збити блендером, щоб його консистенція стала більш щільною та наповнилась киснем.
4
На дно склянок викладаємо порівну печива. Потім по кілька ложок сиру Маскарпоне.
5
Наступний шар – ягоди: чорниця чи малина. Якщо ви робите 4 порції, додайте у дві малину, а в інші дві – чорниці.
6
Далі накриваємо ягоди товстим шаром Маскарпоне, але залишимо трошки місця для прикрашання.
7
Десерт відправимо у холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
8
Перед подачею зверху десерту можна додати абрикосовий джем, мед та кілька листочків свіжої м'яти.
Рецепт десерту із сиру Маскарпоне ZANETTI
ПОРАДА: цей рецепт – базовий, але його складові можна змінювати за смаком. Наприклад, можна обрати печиво «топлене молоко» – і смак буде трохи іншим.

Такий десерт створює особливу атмосферу: під час романтичного сніданку або ж кави з друзями. Ви зможете обмінюватися спогадами про солодке дитинство, обговорювати свої смаки та поринати у задоволення, що продовжуватиметься з кожною ложкою.


© ProCheese. Всі права захищено.