“Про смаки не сперечаються” — це вже знають всі. Але які ж тут суперечки, коли перед очима такі спокусливі поєднання!

Сьогодні добираємо пари до німецького сиру з двома видами плісняви — сир Bavaria blu. Насправді, це проста та геніальна ідея — сир купуємо один, а отримуємо безліч смаків. Немає шансу, що він може набриднути, коли його підкреслювати різними цікавими доповненнями. Приготуйтесь! Прямо зараз починаємо дегустацію.

Через свою ніжність та дуже збалансований помірний смак, цей сир з першої проби стає справжнім улюбленцем у всіх. Саме з нього наші експерти рекомендують починати знайомство з сирами з пліснявою. Тож, відрізаємо шматочок Bavaria blu та додаємо..

…ДЖЕМИ

Відкривають смачну добірку одразу два смаки: персик та інжир. Ви можете знайти свій улюблений смак, авжеж. Та ці два варіанти, здається, ніби створенні, щоб скласти дует з блакитно-білим сиром. Помірно солодкі джеми будуть створювати приємний контраст сирній ніжності. І вже разом вони заграють по-новому.

…ФРУКТИ

Свіжий варіант, який на противагу вершковості та грибному смаку сиру додасть соковитості та кислинки. А яке ж це естетичне задоволення! Білий сир з блакитними візерунками відтіняє темний насичений колір стиглої сливи. Така витончена гра барвів одразу навіює думки: “а чи не влаштувати мені свято без всякого приводу?”.

…ВИНО

Було б дивно, якщо серед найкращих пар до сиру не опинилося б вина. Правда ж? Так от саме до Bavaria blu краще смакують вина з яскравим та насиченим смаком, типу Шардоне або Віоньє. Також пасують червоні вина, такі як Мальбек та Шираз. Ми ж обрали напівсолодке біле італійське вино — Pellegrino Marsala Fine DOC, яке більше року витримується в дубових діжках. Насичений трохи солодкий смак вина ще більше підкреслює ніжність сиру та посилює грибні ноти.

Bavaria blu — це настільки ніжний та насичений за смаком сир, що рідко когось залишає байдужим. Ми не стримуємо вас у безмежності вибору поєднань, а лише направляємо на кращі з можливих! Сподіваємось, вам сподобалась така гастрономічна компанія.

Радимо вам так сам  поекспериментувати зі швейцарськими сирами — сир Грюйєр, сир Аппенцеллер.

У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *