Готуємо яскраві та неймовірно смачні страви з відомими швейцарськими сирами: Грюєр, Аппенцеллер та Емменталь. Для вас 3 кращих відео-рецепти від myswitzerland.com.
Швейцарія та її неймовірні сири надихнули нас своїми вишуканими і водночас простими у подачі стравами. І ми в ProCheese підібрали 3 супер-рецепти на myswitzerland.com, які спокушають своїми соковитими поєднаннями та надихають, щоб спробувати! У кожному з них, авжеж, присутній один вид швейцарського сиру. І так, у нашому меню…
ХЛІБ З СИРОМ ГРЮЄР І ЦИБУЛЕВИМ ЧАТНІ
Хліб з горіхами, сир Грюєр, червона цибуля, червоне вино, цукор, бальзамічний оцет, сіль, лимонний сік
Здається, що це закуска, але це тільки здається. Поживна цінність такої страви висока, тому сміливо можна подати її на обід. Пухкий горіховий хліб у поєднанні з солодкуватим чатні та запашним сиром Грюєр просто зведуть вас з розуму! А ще можна додати улюбленої зелені, листя салату чи скибочки свіжих овочей.
ПОРАДА: Частіше за все молодий Грюєр додають для приготування різних страв, бо він краще плавиться. Більш старий сир має інтенсивніший смак, тому його потрібно їсти в помірній кількості, смакуючи, відчуваючи всю палітру.
ВЕЖА З СИРОМ ЕММЕНТАЛЬ, БАКЛАЖАНАМИ І ТОМАТНИМ ЧАТНІ
Баклажани, помідори чері, червона цибуля, сир Емменталь, розмарин, оливкова олія, винний оцет, мед, сіль, перець
Це витончене мистецтво — з простого зробити “дещо”. Цей рецепт прекрасний з усіх боків: швидко готується, легко сервірується та смакує просто космічно. Та сама родзиночка, що додає пікантності та особливості — швейцарський сир Емменталь. Подивіться, як приготувати закуску з баклажанами, томатами, напівтвердим смачним сиром та експерементуйте!
ПОРАДА: Смак сиру Емменталь м’який з відтінком лісового горіха. Чим більше витримка — тим більш виражений смак. Емменталь можна легко відрізнити від будь-яких інших сирів, завдяки характерним вічкам, які з’являються в процесі ферментації і набувають розмір від вишні до волоського горіха.
МАКАРОНИ З СИРОМ АППЕНЦЕЛЛЕР ТА ЯБЛУНЕВИМ МУСОМ
Картопля, макарони, сир Аппенцелер, молоко, вершки, цибуля, яблуневий мус, перець
Тепла закуска з картоплі та макаронів. Ті продукти, що завжди знайдуться поміж запасів. Але варто додати сирний соус і запекти – як отримуємо поживну та цікаву гарячу страву. Ніяких добавок не знадобиться! Найяскравішим акцентом цієї картини може бути лише сир Аппенцеллер. Він дуже ароматний, а смак його насичений та впізнаваний. Тому соусу готуйте побільше… Може швидко закінчитись ще у процесі приготування 🙂
ПОРАДА: Аппенцеллер може бути виготовлено лише в декількох регіонах Швейцарії, та тільки за унікальною рецептурою. Під час процесу витримки, який триває як мінімум три місяці, сир регулярно протирають розчином з травами, склад якого зберігають в суворому секреті.
Ось такі версії приготування страв з використанням швейцарських сирів нам дуже сподобались. Діліться своїми рецептами у коментарях.
А також дивіться рецепт з італійськими сирами — Моцарелла ді Буфала, Грана Падано.